Neem contact op ›

Dienstencentrum de Riet & Trefpunt Elisabeth

In de locaties Dienstencentrum de Riet en Trefpunt Elisabeth voert Scoop projecten uit voor 65-plussers. In beide centra organiseren we verschillende activiteiten, cursussen, lezingen en voorlichtingen voor senioren in Almelo.

Dienstencentrum de Riet

Dienstencentrum de Riet


Plompstraat 6
7601 CR Almelo
06-3971 5241
ouderenconsulent: Maaike Dollen
m.dollen@scoopwelzijn.nlTrefpunt Elisabeth

Trefpunt Elisabeth


Hofkampstraat 96
7607 NJ Almelo
06-13 71 70 52
ouderenconsulent: Fatima Bouhekan
f.bouhekan@scoopwelzijn.nl
Medewerkers van Scoop heten u van harte welkom in beide centra!

Activiteiten en cursussen

Voor een overzicht kunt u terecht op onze activiteitenagenda. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen! Met behulp van de zoekfunctie kunt u activiteiten uitzoeken die aansluiten bij uw interesse of behoefte. Daarnaast hebben wij een activiteitenboekje waarin al onze activiteiten staan vermeld.

Inschrijven voor een activiteit/cursus

Inschrijven voor een activiteit of cursus kunt u doen bij een van de ouderenconsulenten: Fatima Bouhekan of Maaike Dollen. De contactgegevens staan hierboven vermeld.

Betaling

De betalingswijzen verschillen per cursus. Bij enkele cursussen staat vermeld dat u per bijeenkomst contant moet betalen aan de begeleider of vrijwilliger. Wanneer in het programmaboekje slechts de kosten zijn vermeld, dan wordt deze activiteit per per automatische incasso betaald.
De (automatische) incasso zal na aanvang van de cursus van uw rekening worden afgeschreven. Indien u een acceptgiro wenst te ontvangen, dan is Scoop genoodzaakt u €€ 3,00 per betaling in rekening te brengen voor administratiekosten.

Belangrijk!

Als u een laag inkomen heeft kunt u gebruik maken van de naturaregeling van de Gemeente Almelo via Almelo Doet Mee.
De naturaregeling geeft u korting op activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. U komt in aanmerking voor deze regeling als uw (gezamenlijke) inkomen maximaal 115% van de bijstandsnorm bedraagt.
U kunt de bijdrage aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen van ‘Almelo Doet mee’. Daar kunnen wij u ook bij helpen.

Klik hier voor de InschrijvingsvoorwaardenActiviteiten in de steigers

Vanzelfsprekend staat het opstarten van gezellige, nieuwe activiteiten nooit stil. Tijdens het drukken van dit programma zijn onderstaande activiteiten volop in ontwikkeling. Mocht u belangstelling hebben, belt u dan gerust naar het betreffende centrum voor meer informatie of opgave.

- Klaverjas toernooi
- Fotobewerking op de computer
- Vissen jong en oud
- Wandelgroep allochtone ouderen

GOED OM TE WETEN

Zelf vrijwilliger worden?

Er zijn tal van goede redenen om vrijwilliger te zijn of te worden bij Scoop ouderen. U geeft met uw inzet kleur aan de wereld van ouderen en u kunt uw kennis en kwaliteiten inzetten. Het vrijwilligerswerk bij Scoop is heel divers en loopt uiteen van het organiseren en begeleiden van activiteiten in Dienstencentrum De Riet of Trefpunt Elisabeth tot het geven van aandacht tijdens huisbezoeken. Dit is nog maar een greep uit tal van mogelijkheden die Scoop biedt. Samen met een medewerker van Scoop onderzoekt u welk vrijwilligerswerk uw voorkeur heeft en welke plek geschikt is.

U treft bij Scoop welzijn, waarvan het ouderenwerk deel uit maakt, een warme en professionele organisatie met goede faciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden voor vrijwilligers. U leert nieuwe mensen kennen en doet nieuwe contacten op.
Lijkt het u een uitdaging om het vrijwilligersteam van Scoop welzijn te versterken, neemt u dan contact op met Scoop Vrijwilligers, telefoonnummer 06-14 77 03 68. Vanzelfsprekend kunt u gerust vrijblijvend een keer kijken in één van de centra.