Neem contact op ›

scoop vrijwilligers: vacature van de week

30 oktober 2017

Begeleiders gezocht

Help jij mee om bewoners van het AZC Almelo een zinvolle dag invulling te geven door hun te betrekken bij vrijwilligerswerk?
Voor het nieuwe project 'Aan de Slag' zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op pad willen met bewoners van het AZC om vrijwilligerswerk te doen. De bewoners haken in groepjes aan bij reguliere vrijwilligersactiviteiten en voeren de klussen samen met Nederlandse vrijwilligers uit. Zij zijn een versterking van het team. Voorbeelden van vrijwilligerswerk: vrijwilligerswerk in de zorg, klussen bij sportverenigingen, activiteiten in het groen.
Wat is jouw taak? : ophalen van een groepje asielzoekers op het AZC (fiets), hen begeleiden tijdens de vrijwilligersactiviteit, het maken van de verbinding tussen de asielzoekers en de ontvangende organisatie en het na afloop terug brengen van de vrijwilligers naar het AZC.
Bewoners van asielzoekerscentra krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Almelo te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.
Wil jij hier graag een rol in spelen en vind je het ook belangrijk dat zij de kans krijgen mee te doen? Reageer dan snel voor een kennismakingsgesprek.
Klik hier om naar de site almelovoorelkaar.nl te gaan