Neem contact op ›

Voorlichtingsbijeenkomst “Senioren en Veiligheid “

24 april 2017

Op woensdag 26 april a.s. om 14.00 uur geeft de wijkagent voorlichting aan senioren rond het thema: ‘Veiligheid in en rondom het huis’. Onderwerpen zijn onder andere: wat te doen bij babbeltrucs, woningovervallen, veilig op internet en financiële uitbuiting. Tijdens deze middag kunt u ook kennismaken met leden van het buurtpreventieteam.
Nog steeds zijn ouderen regelmatig het slachtoffer van woningovervallen en babbeltrucs. Mensen komen met een smoesje aan de deur met als doel de woning binnen te komen en de oudere te beroven. Dit kan ook via e-mail gebeuren waarbij gevraagd wordt om bijvoorbeeld inloggegevens van de bankrekening af te geven.
Tijdens de bijeenkomst komt aan de orde hoe men kan voorkomen dat men het slachtoffer wordt van babbeltrucs en digitale misleiding en waar men terecht kan voor hulp en advies.
De voorlichting wordt gegeven bij Dienstencentrum de Riet aan de Plompstraat 6 in Almelo. Er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden.
Contactpersoon Fatima Bouhekan, Scoop op tel. nr.: 06-1371 7052/ 0546-544 100 of per mail naar: f.bouhekan@scoopwelzijn.nl