Neem contact op ›

Persoonlijke Coaching

Persoonlijke coaching


De kracht van mensen om je heen

“Ik wilde graag meer mensen leren kennen. Ik woonde vier jaar in Almelo maar ik kende eigenlijk niemand. Dat kwam doordat ik wat introvert en verlegen ben. Door de persoonlijke coach ben ik geholpen om stappen te zetten die ik eerder niet aandurfde.”

“Van het contact met mijn coach werd ik echt vrolijk. Zij gaf mij steeds een duwtje in de rug. Hierdoor ben ik veel meer om me heen gaan kijken en ga ik er weer op uit.”

Heb je weleens het gevoel dat je er alleen voor staat? Wil je graag meer contacten? Heb je het gevoel de grip op het dagelijks leven te verliezen? Zoek je mensen om samen dingen mee te doen, maar vind je het lastig om ergens op af te stappen?

Scoop heeft getrainde vrijwilligers die je kunnen helpen om je leven weer op de rit te krijgen, samen na te denken over hoe je stappen kan zetten of helpen bij het opbouwen van je contacten.


Wat is persoonlijke coaching?


Soms kun je in een situatie terecht komen dat je de grip kwijt bent en het gevoel hebt er alleen voor te staan. Bijvoorbeeld in het organiseren van je huishouden, het onderhouden van je contacten of het aanbrengen van structuur in je leven.

Een persoonlijke coach is een vrijwilliger uit Almelo die naast je gaat staan als je tijdelijk wat extra steun en uitdaging kan gebruiken. Met deze coach bespreek je jouw situatie en kijk je naar je wensen en mogelijkheden. Zij helpen je door mee te denken, samen plannen te maken en stimuleren je om stappen te zetten. De coach respecteert daarbij jouw tempo en keuzes.

De persoonlijke coach draagt geen kant-en-klare oplossingen aan, maar denkt met je mee! De coach biedt je voor een paar maanden (en dus tijdelijk) een luisterend oor, een frisse blik en een extra steun in de rug. Je krijgt praktische adviezen en ondersteuning bij het opbouwen van je contacten.

Geen kosten wel voorwaarden


Persoonlijke coaching is gratis, voor iedere inwoner uit Almelo van 18 jaar en ouder. Voorwaarde is dat je gemotiveerd bent om actief mee te denken en stappen te zetten. De coach helpt je hierbij. De vrijwilliger is geen hulpverlener of maatje. De coaches zijn getraind en gaan zorgvuldig om met de informatie die ze van je krijgen.

Meer informatie


Wil je meer weten over coaching?
Neem vrijblijvend contact op met Scoop:
- Mirjam van Baalen, tel. 06 - 5345 7132 of m.vanbaalen@scoopwelzijn.nl
- Maaike Plaggenmarsch, tel. 06 – 3971 5241 of m.plaggenmarsch@scoopwelzijn.nl