Neem contact op ›

Taalpunt Almelo

De post lezen, formulieren invullen, werken met de computer of voorlezen aan de kinderen. Vindt u dat moeilijk? U bent niet de enige! In Nederland wonen 1,5 miljoen mensen die dat ook vinden.

Gelukkig kunt u hier iets aan doen! Er zijn speciale cursussen voor volwassenen. U krijgt dan les in een groep, of alleen. De lessen worden gegeven door een taaltrainer.

Iedereen die zijn taal wil verbeteren kan naar het Taalpunt in de Centrale Bibliotheek Almelo. Bij het Taalpunt werken vrijwilligers. Samen kijken we wat u nodig heeft. Daarna kunt u dan deelnemen aan een cursus. Deze worden op verschillende plekken in Almelo gegeven.

Het Taalpunt is open op:
- dinsdag van 10:30 uur tot 12:00 uur
- donderdag van 18:30 uur tot 20:00 uur

De vrijwilligers van het Taalpunt zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen tijdens de openingstijden van het Taalpunt.

Het Taalpunt is te vinden op verdieping -1, naast de trap (Centrale Bibliotheek Almelo, Het Baken 3).

U kunt het Taalpunt ook bellen, 06-14 52 81 92.

Het Praathuis

Samen met de vrijwilligers van Het Praathuis leer je in een groep op een informele manier in kleine stappen Nederlands. Dit gebeurt door middel van spelletjes, korte gesprekjes, interactief materiaal en rollenspelen.

Het Praathuis is open:
- iedere even week op vrijdag van 14.00-16.00 uur

Het Praathuis vindt plaats in het bibliotheektheater de Evenaar op de 4e verdieping (Centrale Bibliotheek Almelo, Het Baken 3).